Trauma

Nie jyself OF mense daar buite mag besluit of enige iets jou mag of kan traumatiseer of nie.

Ons elkeen beleef presies die selfde insident verskillend.

Iets wat ek kan aflag en agter my sit, mag jou gedagtes en daaglikse optrede vir jare beheer en oorheers.

En dit hoef nie iets groot en oorweldigend te wees om ‘n blywende effek op jou te los nie…so kry ek dit reg om te bepaal dat toe ek NEGE jaar oud was…en my pa beseer was in ‘n gewone grassny-episode…en in soveel pyn was voordat ons van Greytown na Perdekop moes trek…dat dit ‘n blywende effek op my as 54-jarige gelaat het.

Nou ek kan GROOT insidente onthou: 2 November 2002….oppad om dinge reg te kry vir my prefekte om Dlangala toe te gaan vir die naweek: bakkie se handbriek is foutief en die bakkie rol terug en kom op my tot stilstand: mens sou dink die uiterlike en innerlike beserings was genoeg trauma, maar ek kom omtrent ‘n jaar terug later eers agter ek ly aan PTS a.g.v. die ongeluk. 2 Sielkundiges en 3 jaar later(waar albei my uit hulle kamers gejaag het, omdat ek net so slim soos hulle is), is ek eers sielkundig sterk genoeg om daarmee saam te leef en dit op my eie manier te verwerk.

: Chris se dood 12 Februarie 2016…die hele insident rondom sy dood, die feit dat ek sy liggaam 3 keer moes sien, ek wat sy begrafnis(se) alleen gereel het, die hantering van die hofsaak(dis NOU nog aan die gang), die bestuur van die plaas, die bestuur van die besighede via e-posse en oproepe en WhatsApps, die afhandeling van die boedel…word ek 5 Desember 2018 eers tot werklikheid teruggeruk deur Kosie Olivier wat vir my pertinent se: “As jy iets aan die situasie kan verander; doen dit. As jy niks kan verander nie; LEEF!”

2 jaar en 10 maande later…

Word mens beter?

Nee. Jy word sterker. Jy leer jouself ken. Jy weet nou wat is jou swakhede. Jy weet nou wat is jou sterk punte. En jy gebruik DIT: Om elke dag te oorleef!

2 thoughts on “Trauma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s